Що таке планшет та який планшет краще вибрати?

Що таке планшет та який планшет краще вибрати? Зараз спробуємо пояснити в деталях.

Планшет — це міні-комп'ютер, в якому знаходяться більшість аналогічних комплектуючих, які присутні в стаціонарних комп'ютерах (десктопах) та ноутбуках - процесор, пам'ять, місце для зберігання інформації (“флешка” або ssd-диск). Ввід інформації відбувається за допомогою дотиків пальців. Основну увагу при купівлі планшету треба приділяти якості екрану, адже від нього буде залежати комфортна робота з цим мобільним гаджетом.

З'явилися планшетні ПК порівняно недавно, але вже встигли знайти свого покупця, вони все більше завойовують комп'ютерний ринок. Більше всього планшети використовують для інтернет-серфінгу, проглядання фільмів та фото, для ігор, як “читалки”, які, скоріш за все, замінять з часом електронні книжки, так як мають більший функціонал.

Характеризуються інтернет-планшети основною позитивною рисою — легкістю та зручністю, достатньо великим часом роботи від батареї. Звичайно, планшетні комп'ютери не можуть рівнятися по функціоналу з стаціонарними комп'ютерами та ноутбуками, але пройде деякий час і все зміниться.

Ціна планшета у Львові може коливатися від 50уо до 1000уо. Все залежить від того, що він (планшет) вміє і, звичайно, з чого зроблений. Тому перед тим як планшет купити, бажано взнати всі характеристики, які пропонує виробник та зрівняти з аналогами. Прочитати відгуки інших користувачів. Після цього можна приступати до покупки.

Вибір планшета по характеристикам.

  • Розмір екрану планшета. Цей показник, переважно, грає одну з ключових ролей при виборі та купівлі планшета. Чим більше екран, тип зручніше працювати на планшеті. Переважно, це планшети з екраном 7”, 8” та 10 дюймів. Існують і 12”-13” інтернет-планшети (Toshiba), але такий пристрій вже не назвеш мобільним, адже вага та розмір занадто великі, використовувати можна в межах дома. З розміром зростає і ціна планшета.
  • Роздільна здатність екрану планшета. Цей параметр відповідає за якість та чіткість зображення. Чим вища роздільна здатність, тим, звичайно, краще. В недорогих планшетах початкового рівня роздільна здатність для 7” 800 х 480 пікселів і вище, для 8” - 800 х 600 та для 10” - 1024 х 600 пікселів. В планшетах середнього та вищого цінового сегменту роздільна здатність може досягати Hd ready (1280 х 720 пікселів) або Full HD якості (1920 х 1080), що дозволяє насолодитися в повній мірі якістю зображення фото та фільмів високої роздільної здатності.
  • Тип екрану. Як правило, в найкращих планшетах використовують сенсорний ємнісний дисплей — екран, який підтримує одночасно декілька дотиків (мультитач). Вже зараз Google розробив екран з можливістю одночасного дотикання до 10 точок. Переважно і 5 точкового екрану на сьогодні достатньо. Також характеризується високою чіткістю та якістю зображення, точністю дотиків, так як складаються з тонкого шару скла. Скло, в свою чергу, покрите електричним провідником, а так як людське тіло є досить непоганим провідником електрики, то при дотику до екрану встановлюється зв'язок, який подібний до натискань на кнопки звичайної комп'ютерної миші.
  • Матриця екрану. Ключовою перевагою дорогого та середнього цінового сегменту планшетних пк є екран на основі IPS матриці, яка передає більш яскраві, чіткі та насичені кольори ніж інтернет планшети з дисплеями на основі звичайної стандартної матриці TN. Звичайно, якщо Вам потрібен планшетний комп'ютер бюджетної категорії, то матриця на основі TN також чудово передасть всі кольори, адже вона вже давно використовується в 85% всіх екранів стандартних моніторів для стаціонарних комп'ютерів, ноутбуків та нетбуків.
  • Процесор. Зараз на ринку присутні планшети з одноядерними, двохядерними та чотирьохядерними процесорами. Зрозуміло, що в нижньому ціновому сегменті представлені процесори з одним ядром. Середній та вищій сегменти — планшети мають по два (Google Nexus, Acer, Lenovo) та чотири ядра(Apple iPad, Samsung Galaxy, Asus). Чим більше ядер і чим вища тактова частота кожного ядра, тим швидше відбувається обробка даних в середині операційної системи планшета. Швидкість роботи планшета, в головній мірі, залежить саме від цього показника та показника об'єму оперативної пам'яті, адже пограти в ігри чи подивитися фільм в HD якості на слабкому процесорі та при малому об'ємі “оперативки” (менше 512Мб) буде некомфортно. Купити планшет з потужнім процесором та достатньо великим об'ємом оперативної пам'яті - залог зручної роботи на мобільному комп'ютері.
  • Об'єм оперативної пам'яті планшета — чи не самий головний показник комфортної роботи. В залежності, яка операційна система встановлена на планшет, зразу треба звернути увагу на характеристику даної комплектуючої. Якщо планшет поставляється з операційної системою Android, то для нормальної роботи вистачить 512 Мб(бюджетний сегмент) та комфортної від 1024Мб для середнього та вищого цінового сегменту. Враховуючи те, що Android до сих пір не любить вигружати з оперативної пам'яті вже закриті користувачем програми та аплікації, бажано мати якомога більший об'єм “оперативки”. Хоча вже зараз в нових версіях (Android 4.xxx) запровадили спецзасоби для боротьби з цим недоліком. Тому 256Мб буде малувато навіть для бюджетного планшету. За статистикою планшети на Андроїді є більш популярні серед користувачів ніж тіж самі планшети з операційною системою windows.
Планшети. Читати далі тут

Популярні дописи з цього блогу

Ремонт Android TV BOX у Львові

Ремонт навігаторів-GPS, встановлення карт у Львові, прошивка відеореєстраторів

Ремонт електронних книг у Львові